Menyer

Låt festen förgyllas av det godaste goda!

Grunden till vårt kök är fräscha råvaror. Vi har till och med en egen örtagård, alldeles intill slottsväggen. Vi eftersträvar att i möjligaste mån använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror samt svenskt kött. Till en god måltid hör förstås utsökta drycker. Vår restaurang har fullständiga rättigheter och en välfylld vinkällare.

Nedan presenterar vi olika festliga alternativ: söndagsmiddag, festmenyer, bufféer, vickning och familjehögtid.

För våra boende gäster erbjuds en kvällens meny (med reservation vid låg beläggning). Boka gärna bord innan ankomst. Välkommen att ringa 0155-22 27 00 eller maila till info@stjarnholm.se

Menyer

Söndag – en dag för avkoppling med nära och kära. Låt kastrullerna stå och kom till oss, för att njuta av en måltid tillsammans.

Vi serverar söndagsmiddag mellan klockan 13.30 och 16.00 (med uppehåll under sommaren och julbordsperioden). Middagen består av varmrätt, varma grönsaker, salladsbuffé, bröd och mineralvatten/lättöl. Som avslutning kaffe och hembakad bär- eller fruktpaj med vaniljsås.

Ett vegetariskt alternativ finns alltid. Naturligtvis har vi även laktos- och glutenfria alternativ men det måste meddelas vid bokningen!

Pris per person: 195 kr
Barn under 12 år: halva priset

Söndagsmiddag bokas i förväg – ring 0155-22 27 00.

Vecka 4
Honungsbakad skinkstek med rostade grönsaker och skysås

Vecka 5
Timjankyckling i fransk senapssås med ugnsbakad potatis och broccolibuketter

Vecka 6 – Alla hjärtans dag
Bouef Bourguignon med potatispuré och rostade rotfrukter

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

Vecka 7
Rödvinsbräserad fransyska med svampragu och rostad potatis

Vecka 8
Wallenbergare med skirat smör, potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon

Vecka 9
Saffransdoftande fiskgryta med ris, aioli och rotfruktsjulienne

Vecka 10
Kalkonbröst med gräddsås, kokt potatis, smörslungad brysselkål och vinbärsgelé

Vecka 11
Nattbakad karré med krämig äppelsås, klyftpotatis och blancherade sockerärtor

Vecka 12
Sjömansbiff med pressgurka och smörslungad brysselkål

Vecka 13 – Påskdagen
Rosmarin- och vitlöksspäckad lammstek med rödvinssky och rotsakskaka
alt Ugnsstekt lax med dill- och romsås, kokt potatis och gröna ärtor

Påskdekorerad bakad citroncheesecake med vispad grädde

Vecka 14
Stiftsgårdsstek med gräddsås, kokt potatis, blancherade morötter och gelé

Vecka 15
Pankobakad torskrygg med selleripuré, fänkålssås och smörstekt spenat

Vecka 16
Kalvfärslimpa med champinjonsås, stekt potatis och ugnsrostade grönsaker

Vecka 17
Coq au vin med vildris och sauterade haricots verts

Vecka 18
Stekta fläskkotletter med ben, äppel- och timjankompott och rostad potatis

Vecka 19
Kalvstek med potatisgratäng, ugnsrostade grönsaker och skysås

Vecka 20 – Pingstdagen
Inkokt lax med gräslökscrème, färsk potatis och kokta primörer

Keylimepaj med hallonkompott och vispad grädde

Vecka 21 – Mors dag
Fläskfilé Provencale med råstekt potatis, vitlökssmör, rödvinssky och bakad tomat

Chokladpavlova med rabarbercurd och vispad grädde

Vecka 22
Porterstek med kokt potatis, skysås, smörslungad brysselkål och vinbärsgelé

Vecka 23
Stekt ungtupp med gräddsås, ugnsrostad potatis, rotfrukter och inlagd gurka

Vecka 24
Dillkött med kokt potatis och glacerade morötter

Är ni ett slutet sällskap som önskar äta middag på Stjärnholms slott? Då kan ni beställa från våra festmenyer.

Festmenyerna kan bokas mellan 17.00-20.00 måndag- lördag för sällskap om minst 10 personer. Ni väljer en och samma meny till hela sällskapet. Självklart tar vi hänsyn till eventuella allergier. Vi serverar svenskt kött efter tillgång och MSC-certifierad fisk.

En rätt 285:-, två rätter 375:- och tre rätter 485:-/person

Förrätter 

Rödbetscarpaccio med Sörmlands ädelost, ruccola och valnötter, toppad med hallonvinägrett

Räk- och kräftstjärtsröra på Stjärnholmslimpa

Västerbottenpaj på salladsbädd med sikrom och rödlök

Krämig svampsoppa med vitlökskrutonger och örtolja

Varmrätter  

Ångad torskrygg med smör och pepparrot, toppad med handskalade räkor samt kokt potatis

Halstrad rödingfilé med vitvins- och forellromsås, syrad fänkålssallad och dillkryddad potatis

Svensk ryggbiff med palsternackspuré, rökt sidfläsk, skogschampinjoner, rödvinssås samt röstipotatis

Helstekt hjortryggfilé med enbärssås och svampragu samt pommes Anna

Rosastekt lammracks med timjanskysås, vitlökscrème och rostade rotfrukter

Desserter 

Hjortonparfait med vanilj- och hjortronmylta samt chokladsmul

Vit choklad- och vaniljmousse med äppelkompott och mandelcrunch

Crème Brûlee med smak av kaffe

Chokladkladdkaka med saltkolafyllning, vispad crème fraiche och björnbär

Förläng festen med en vickning! Här presenterar vi olika alternativ att duka fram på nattkröken.

Vi ser gärna att ni väljer en och samma vickning för hela sällskapet.

Vickningarna måste bokas i förväg. Meddela också eventuella önskemål om gluten- och laktosfritt. Priserna är per person och inklusive moms.

Ostbricka

Närproducerade ostar med kex, marmelad, oliver och frukt.

195 kr

Korvbricka

Närproducerade korvar med bröd, grönsaker och oliver.

195 kr

Grönsaksdipp

Grönsaksstavar, broccoli- och blomkålsbuketter samt vitlökssås, tacosås, ädelostsås och naturell sås.

145 kr

Välj mellan tre olika alternativ. Kaffebord, smörgåstårta och chokladkaka eller varmrätt med dessert.

Dessa menyer bokas i förväg. Meddela också eventuella allergier. Priserna är per person och inklusive moms. Minimiantal är 15 personer. För annan dryck, än de alkoholfria som ingår, se vår dryckeslista. Vi har fullständiga rättigheter.

 

Kaffebord:

Kaffe, te och saft

Bulle

Två sorters kakor

Mjuk kaka

Pris: 105 kr

Tillägg: Tårta 45 kr

 

Smörgåstårta & chokladkaka:

Kaffe, te och saft

Lättöl/mineralvatten

Smörgåstårta

Chokladkaka med vispad grädde

Pris:195 kr

 

Varmrätt på buffé med dessert:

Ugnsbakad lax med kokt potatis och äppeltzatziki

eller

Slottsstek med gräddsås, gelé, pressgurka samt kokt potatis

Lättöl/mineralvatten

Citronpaj

Kaffe

 

Pris: 225 kr
Barn under 12 år: halva priset, gäller ej alternativ 1.

Priserna är per person och inklusive moms.

Buffén måste bokas i förväg, ej bokningsbara under sommaren. Meddela också eventuella önskemål om gluten- och laktosfritt. Priserna är per person och inklusive moms. Minimiantal: 30 personer.

Marinerade kycklingdrumsticks
Babybackribs
Tomat- och mozzarellasallad
Cole slaw
Potatissallad med senapsdressing
BBQ-sås
Sallad
Bröd och smör
Ost och kex

Kaffe och chokladbit

Pris: 295 kr
Barn under 12 år: halva priset

Buffén måste bokas i förväg, ej bokningsbara under sommaren. Meddela också eventuella önskemål om gluten- och laktosfritt. Priserna är per person och inklusive moms. Minimiantal: 30 personer.

S.O.S
Inlagd strömming
Inkokt lax med sauce verte
Ägghalvor med räkor
Kokt potatis
Rostbiff
Rökt skinka
Pastrami
Potatissallad
Mimosasallad
Sallad
Bröd och smör
Ost och kex

Kaffe och chokladbit

Pris: 305 kr
Barn under 12 år: halva priset

Buffén måste bokas i förväg, ej bokningsbara under sommaren. Meddela också eventuella önskemål om gluten- och laktosfritt. Priserna är per person och inklusive moms. Minimiantal: 30 personer.

Italienska köttbullar med tomatsås
Salami
Strutspastrami
Örtmarinerade kycklingben
Olivtapenade
Potatissallad
Pastasallad med soltorkade tomater
Pesto
Mini-grissini
Tomat- och mozzarellasallad
Vitlöksmarinerade champinjoner
Örtmarinerade oliver
Rostad paprika
Bönsallad
Kronärtskockshjärtan
Bröd och smör
Ost och kex

Pannacotta med bär

Kaffe

Pris: 350 kr
Barn under 12 år: halva priset

Matsal

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi er!

Kontakta oss