Konfirmation

Strängnäs stift ordnar varje år konfirmandläger på stiftsgården Stjärnholm. Här finns både kyrka och kapell och med havet och naturen inpå knutarna finns alla möjligheter till en omväxlande vistelse med många aktiviteter; mysiga grillkvällar, fotboll eller annan sport på de stora gräsytorna, kanotpaddling och bad i havet.

Konfirmationsläger 2024

Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet. En tid av stark gemenskap och många roliga upplevelser där frågor om kärlek, tro och liv får stå i centrum.

Konfirmandlägret på Stjärnholm är uppbyggt kring tre läger; två veckoslutsläger i november och april och sedan ett långt sommarläger under sommarlovets tre första veckor. På förlägren lär vi känna varandra och gården. Lägret är ett internatläger med riksintag och hit kommer konfirmander från hela Sverige och även utlandsboende svenskar. Det är vanligt att man kommer utan att känna någon.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och vi pratar mycket om vad det är att vara människa, vi jobbar med självbild, kamratskap, relationer och gemenskap. Du har självklart möjlighet att påverka innehållet i undervisningen så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig. Vi är mycket utomhus och gör en del vandringar i närområdet.

Då vi gör många utflykter är det bra om du kan ta med en cykel. Ett fåtal cyklar finns att låna på gården för den som inte har möjlighet att ta med egen.

Plats: Stiftsgården Stjärnholm

Förträffar: 10-12 november 2023 och 12-14 april 2024.

Sommarlägret: 17 juni – 6 juli 2024. Konfirmation lördag 6 juli.

Boende: Logi i flerbäddsrum i annexet Nygården

För: Dig som är född 2009 eller tidigare.

Ledarstab: Pedagog, präst, musiker samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Pris: 8000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2000 kr inför varje helgläger och 4000 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 8000 kr per konfirmand.)

Anmäl dig här senast 10 september

OBS! Lägret är populärt och blir snabbt fullbokat. Anmäl dig hellre direkt (och avanmäl om du skulle ångra din plats) än att vänta med risk för att det blir fullt. Vi har ingen föranmälan utan tar emot anmälningarna i tur och ordning enligt ”först-till-kvarn-principen”. När lägret är fullt så upprättar vi en kölista. Om någon ångrar sin plats blir nästa person på kölistan erbjuden den platsen.

Kontaktperson: Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig på Stjärnholm. Tel. 0152-234 86, e-post: cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se

Administratör: Josefin Bredberg, tel. 0152-234 87, e-post: josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

Annexet Nygården Logement

Boende

Förmånliga priser i annexet Nygården där det finns 3 logement, 10 st trebäddsrum och 13 st tvåbäddsrum samt samlingslokaler.

Visa rum

Mat & dryck

Vi är KRAV-märkta nivå 1 och eftersträvar att i möjligaste mån använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror samt svenskt kött.

Till bords

Se & göra

Vid och runt om Stjärnholm kan du göra allt från att bada bastu till att paddla kanot eller ta en cykeltur.

Visa tips

Välkomna att kontakta oss så hjälpervi er med er bokning!

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi er med er bokning!

Till bokningen