Konfirmation

Upplev en både lärorik och rolig tid, på konfirmationsläger hos oss. Strängnäs stift ordnar ett eget läger varje år. Här finns både kyrka och kapell. Och inte minst – en fantastisk miljö med nära till skog och hav, god mat och sköna sängar.

Konfirmationsläger 2020

Med havet och naturen inpå knutarna, finns alla möjligheter till en omväxlande vistelse, med många aktiviteter. Mysiga grillkvällar i kåtan, fotbollsspel på de enorma gräsmattorna, kanotpaddling eller bad i havet. Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet – en milstolpe – då de stora frågorna om kärlek, tro och liv får stå i centrum. Men kanske allra främst ett bestående minne av stark gemenskap, nya vänner, många skratt och din egen upplevelse av Gud. Lek varvas med allvar och utflykter varvas med andakter och samtal om Gud.

Gemenskap och kamratskap är värdeord för oss. På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och innehållet i undervisningen har du chans att påverka så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig.

Att konfirmeras på stiftsgården Stjärnholm innebär att man deltar på tre läger; två helgläger och ett sommarläger. Mellan lägren går du i gudstjänst hemma i din församling.

Plats: Stiftsgården Stjärnholm vid havet utanför Nyköping.

Förträffar: 18-20 oktober 2019 och 27-29 mars 2020.

Sommarlägret: 15 juni-4 juli 2020.

Boende: Logi i flerbäddsrum i Nygården på stiftsgården Stjärnholm.

För: Dig som är mellan 14-17 år.

Ledarstab: Cecilia Sundkvist (pedagog), Lisbeth Strand Järpehag (musiker) samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Pris: 7000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2000 kr inför varje helgläger och 3000 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 7000 kr per konfirmand.)

Kontaktperson: Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig på Stjärnholm. Tel. 0152-234 86, e-post: cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se

OBS! Konfirmationslägret är nu fulltecknat. Kontakta Cecilia Sundkvist eller Josefine Zeijlon vid frågor. 

Administratör: Josefine Zeijlon, tel. 0152-234 87, e-post: josefine.zeijlon@svenskakyrkan.se

Annexet Nygården Logement

Boende

Förmånliga priser i annexet Nygården där det finns 3 logement, 10 st trebäddsrum och 13 st tvåbäddsrum samt samlingslokaler.

Visa rum

Mat & dryck

Vi är KRAV-märkta nivå 1 och eftersträvar att i möjligaste mån använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror samt svenskt kött.

Till bords

Se & göra

Vid och runt om Stjärnholm kan du göra allt från att bada bastu till att paddla kanot eller ta en cykeltur.

Visa tips

Välkomna att kontakta oss så hjälpervi er med er bokning!

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi er med er bokning!

Till bokningen