Konfirmation

Strängnäs stift ordnar varje år konfirmandläger på stiftsgården Stjärnholm. Här finns både kyrka och kapell och med havet och naturen inpå knutarna finns alla möjligheter till en omväxlande vistelse med många aktiviteter; mysiga grillkvällar, fotboll eller annan sport på de stora gräsytorna, kanotpaddling och bad i havet.

Konfirmationsläger 2023

Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet. En tid av stark gemenskap och många roliga upplevelser där frågor om kärlek, tro och liv får stå i centrum. Konfirmandlägret på Stjärnholm är uppbyggt kring tre läger; två veckoslutsläger i november och mars/april och sedan ett långt sommarläger under sommarlovets tre första veckor. På förlägren lär vi känna varandra och gården. Lägret är ett internatläger med riksintag och hit kommer konfirmander från hela Sverige och även utlandsboende svenskar. Det är vanligt att man kommer utan att känna någon.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och vi pratar mycket om vad det är att vara människa, vi jobbar med självbild, kamratskap, relationer och gemenskap. Du har självklart möjlighet att påverka innehållet i undervisningen så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig.

Vi är mycket utomhus och gör en del vandringar i närområdet. Du behöver ha med din cykel då vi cyklar till badplats och andra utflykter. Ett fåtal cyklar finns att låna på gården för den som inte har möjlighet att ta med egen.

Plats: Stiftsgården Stjärnholm vid havet utanför Nyköping.

Förträffar: 11-13 november 2022 och 31 mars-2 april 2023.

Sommarlägret: 12 juni-1 juli 2023. Konfirmation lördag 1 juli.

Boende: Logi i flerbäddsrum i Nygården på stiftsgården Stjärnholm.

För: Dig som är född 2008 eller tidigare.

Ledarstab: Pedagog, präst, musiker samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Pris: 8000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2000 kr inför varje helgläger och 4000 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 8000 kr per konfirmand.)

Kontaktperson: Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig på Stjärnholm. Tel. 0152-234 86, e-post: cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se

Administratör: Josefin Bredberg, tel. 0152-234 87, e-post: josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

OBS! Lägret är nu fullbokat men du kan skriva upp dig på en väntalista via WEBBFORMULÄRET HÄR 

Annexet Nygården Logement

Boende

Förmånliga priser i annexet Nygården där det finns 3 logement, 10 st trebäddsrum och 13 st tvåbäddsrum samt samlingslokaler.

Visa rum

Mat & dryck

Vi är KRAV-märkta nivå 1 och eftersträvar att i möjligaste mån använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror samt svenskt kött.

Till bords

Se & göra

Vid och runt om Stjärnholm kan du göra allt från att bada bastu till att paddla kanot eller ta en cykeltur.

Visa tips

Välkomna att kontakta oss så hjälpervi er med er bokning!

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi er med er bokning!

Till bokningen