Konfirmation

Upplev en både lärorik och rolig tid, på konfirmationsläger hos oss. Strängnäs stift ordnar ett eget läger varje år. Här finns både kyrka och kapell. Och inte minst – en fantastisk miljö med nära till skog och hav, god mat och mysigt boende.

Konfirmationsläger 2022

Med havet och naturen inpå knutarna, finns alla möjligheter till en omväxlande vistelse med många aktiviteter. Mysiga grillkvällar, fotboll eller annan sport på de stora gräsytorna, kanotpaddling och bad i havet. Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet. En tid av stark gemenskap och många roliga upplevelser där frågor om kärlek, tro och liv får stå i centrum.

Konfirmationslägret på Stjärnholm är uppbyggt kring tre läger; två veckoslutsläger i november och april och sedan ett långt sommarläger under sommarlovets tre första veckor. På förlägren lär vi känna varandra och gården. Lägret är ett internatläger med riksintag och hit kommer konfirmander från hela Sverige och även utlandsboende svenskar.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro, och vi pratar mycket om vad det är att vara människa, vi jobbar med självbild, kamratskap och relationer. Du har självklart möjlighet att påverka innehållet i undervisningen så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig.

Plats: Stiftsgården Stjärnholm vid havet utanför Nyköping.

Förträffar: 12-14 november 2021 och 1-3 april 2022.

Sommarlägret: 13 juni-2 juli 2022. Konfirmation lördagen 2 juli kl 11.00.

Boende: Logi i flerbäddsrum i Nygården på stiftsgården Stjärnholm.

För: Dig som är född 2007 eller tidigare.

Ledarstab: Pedagog, präst, musiker samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Pris: 7000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2000 kr inför varje helgläger och 3000 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 7000 kr per konfirmand.)

Kontaktperson: Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig på Stjärnholm. Tel. 0152-234 86, e-post: cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se

Administratör: Josefin Bredberg, tel. 0152-234 87, e-post: josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

Anmälan: Anmälningstiden har gått ut och lägret är nu fullt. För frågor, kontakta Josefin Bredberg, se kontaktinfo ovan.

Annexet Nygården Logement

Boende

Förmånliga priser i annexet Nygården där det finns 3 logement, 10 st trebäddsrum och 13 st tvåbäddsrum samt samlingslokaler.

Visa rum

Mat & dryck

Vi är KRAV-märkta nivå 1 och eftersträvar att i möjligaste mån använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror samt svenskt kött.

Till bords

Se & göra

Vid och runt om Stjärnholm kan du göra allt från att bada bastu till att paddla kanot eller ta en cykeltur.

Visa tips

Välkomna att kontakta oss så hjälpervi er med er bokning!

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi er med er bokning!

Till bokningen