Skulpturparken

En man med huvudet under marken och ett öga som vakar bland grenarna. Mystiska besökare? Nej, det är konstverk i Skulpturparken.

Skulpturparken

30 konstverk är utplacerade i grönskan kring Stjärnholm. Alla på temat Tro, hopp och kärlek. På vägen finns gott om oaser för en stunds vila, både parkbänkar och inbjudande gräsmattor.

Genom Skulpturparken vill vi bjuda på en vacker, spännande och tankeväckande konstupplevelse. Vi vill också att parken ska vara en bro och en utvecklande dialog mellan konst och kyrka. Undersöka, pröva och ifrågasätta – det tror vi är samtidskonstens uppgift. Välkommen att göra detsamma, du med!

Att besöka Skulpturparken är kostnadsfritt, men du kan också
boka en guidad visning. Kontakta oss på 0155-22 27 00 eller info@stjarnholm.se för information och bokning.

Vill du bli medlem i Föreningen Stjärnholms Skulpturpark? Betala i så fall in 100 kr till föreningens plusgiro 260065-8. Ange ditt namn samt “ny medlem”.

Skulpturfestival 2019

– en manifestation för den offentliga konsten

Samtida svenska skulptörer ställer ut drygt trettio verk i Oxelösunds centrum och Stjärnholms skulpturpark från mitten av maj till slutet av september 2019. Skulpturfestival 2019 genomförs av Föreningen Stjärnholms Skulpturpark, Svenska skulptörförbundet och Oxelösunds kommun. Deltagande konstnärer är medlemmar i Svenska skulptörförbundet och temat för utställningen är Hållbarhet. Projektägare är Föreningen Stjärnholms Skulpturpark.

Läs mer på skulpturfestivalens hemsida: www.skulpturfestival.se