Skulpturparken

En man med huvudet under marken och ett öga som vakar bland grenarna. Mystiska besökare? Nej, de är konstverk i Skulpturparken.

Skulpturparken

30 konstverk är utplacerade i grönskan kring Stjärnholm – alla på temat Tro, hopp och kärlek. Genom Skulpturparken vill vi bjuda på en vacker, spännande och tankeväckande konstupplevelse. Vi vill också att parken ska vara en bro och en utvecklande dialog mellan konst och kyrka. Undersöka, pröva och ifrågasätta – det tror vi är samtidskonstens uppgift. Välkommen att göra detsamma, du med!

Att besöka Skulpturparken är kostnadsfritt, men du kan också
boka en guidad visning. Kontakta oss på 0155-22 27 00 eller info@stjarnholm.se för information och bokning.

Vill du stödja skulpturparken och dess verksamhet kan du bli stödmedlem i Föreningen Stjärnholms Skulpturpark. Medlemskap i föreningen kostar 100 kr/år och betalas in på bg: 433-7853 eller Swish: 123 646 98 03. Om du vill kan du även få inbjudan till årsmöten samt information och inbjudan till arrangemang i parken. Maila i så fall dina kontaktuppgifter till josefine.zeijlon@svenskakyrkan.se i samband med din betalning.

Stjärnholms skulpturpark – 2019 års kulturstipendiat i Oxelösunds kommun!

Föreningen Stjärnholms skulpturpark tilldelades Oxelösunds kommuns kulturstipendium 2019 med motiveringen: “Som initiativtagare och huvudarrangör bakom Skulpturfestivalen i Oxelösund 2019 har föreningen genomfört en av de största kulturhändelserna i Oxelösunds historia och regionens hittills största skulpturutställning i det offentliga rummet. Skulpturfestivalen har dragit mycket positiv uppmärksamhet till Oxelösund och fått Oxelösundare att känna stolthet och engagemang.”

Skulpturfestivalen arrangerades i samband med skulpturparkens 20-årsjubileum och pågick mellan den 4 maj – 28 september 2019. Ett 40-tal skulpturer var placerade i Stjärnholms skulpturpark och i Oxelösunds centrum. “Apa” av Yemisi Wilson (bilden ovan) var en av skulpturerna i utställningen.

Läs mer på Skulpturfestivalens hemsida: https://www.skulpturfestival.se/