Sökes: stiftsadjunkt och kaplan på Stjärnholm

Som kaplan på stiftsgården kommer du att ha fokus på Stiftsgården Stjärnholm som mötesplats. Gudstjänsterna på stiftsgården är centrala och du ingår i ett team med musiker, pedagog och stiftsgårdschef. Ansök senast 5 december.

Stiftsgården Stjärnholm är en viktig mötesplats i Strängnäs stift. Den är ett centrum för barn och ungdom, en mötesplats för kyrka-samhälle-kultur samt en miljö för utbildning, gudstjänst, andlig förnyelse och själavård. Här möts människor i alla åldrar och hit kommer både kyrkans grupper och konferensgäster från företag och organisationer, såväl som enskilda gäster.

Som kaplan på stiftsgården kommer du att ha fokus på Stiftsgården Stjärnholm som mötesplats. Gudstjänsterna på stiftsgården är centrala och du ingår i ett team med musiker, pedagog och stiftsgårdschef. Du samordnar gudstjänsterna i Livets kapell men finns också med i stiftets gudstjänstutveckling. Fokus i tjänsten är att vara med i utvecklingen av gården som en mötesplats för kyrka-samhälle-kultur med särskild inriktning på idealitet. I tjänsten ingår att vara kaplan för stiftsgårdens sommarkonfirmandläger. Både medarbetare på stiftsgården och vid stiftskansliet kommer att vara dina arbetskamrater.

Vi söker dig som

  • Finner glädje i att skapa gudstjänst med andra
  • Skapar goda möten och har ett stort intresse för människor och deras utveckling
  • Samarbetar lätt med andra
  • Har förmåga att engagera och inspirera
  • Har flerårig erfarenhet av församlingsarbete
  • Är kreativ och flexibel  och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken

Stiftsgården erbjuder möjlighet att hyra bostad.

Ytterligare information om anställningen kan lämnas av stiftsgårdschef Anders Burman, anders.burman@svenskakyrkan.se telefon 0152-2234 14., personalsekreterare Chatrine Eriksson, chatrine.eriksson@svenskakyrkan.se , tel 0152- 234 38 eller personalrepresentant Cecilia Sundkvist, cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se , tel 0152-234 86.

Skicka din ansökan, personligt brev och meritförteckning, till strangnas.stift@svenskakyrkan.se senast den 5 december 2019.
Ange referensnummer SS 2019-0290 2.1.1.

Domkapitlet intervjuar i Strängnäs den 7 januari 2020. Intervjuer på arbetsplatsen äger rum den 12 och 13 december. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering-och rekryteringstjänster.