Skulpturfestival 2019

– en manifestation för den offentliga konsten. Vernissage 4 maj 2019.

Samtida svenska skulptörer ställer ut ett 40-tal skulpturer i Stjärnholms skulpturpark och i Oxelösunds centrum under perioden 4 maj – 28 september. Temat för utställningen är Hållbarhet. Genom att visa olika uttryck, material och tekniker vill utställningsprojektet förmedla hur mångfacetterat skulpturbegreppet är. Där finns också en utmaning för konstnären, som har platsen i den offentliga miljön och temat att förhålla sig till.

En del i utställningen är att skapa samtal om hur konsten påverkar samhällsbyggandet både i det fysiska rummet och det mänskliga sinnet. Kring utställningen arrangeras en rad aktiviteter i form av workshops, seminarier, föredrag, guidningar, dans, teater och samtal. Ett konstsymposium kommer bland annat att hållas på Stjärnholm den 3-4 maj med temat “Platsen och människan”.

Guidningar av skulpturerna på Stjärnholm kommer att äga rum varje söndag kl 13.30 under utställningsperioden. I samband med guidningarna finns möjlighet att boka söndagsmiddag som serveras kl 13.30-16.00 (4/5-9/6) eller fika (fr.o.m 16/6). Boka på tel. 0155-222700.

Vernissagen den 4 maj börjar på Järntorget i Oxelösund och avslutas på Stjärnholm. Invigningstalare är landshövding Liselott Hagberg.

Skulpturfestivalen är ett samarbete mellan Stjärnholms skulpturpark, Oxelösunds kommun och Skulptörförbundet.

Läs mer på skulpturfestivalens hemsida: www.skulpturfestival.se