Skulpturfestival 2019

– en manifestation för den offentliga konsten.

Samtida svenska skulptörer ställer ut ett 40-tal skulpturer i Stjärnholms skulpturpark och i Oxelösunds centrum under perioden 4 maj – 28 september. Temat för utställningen är Hållbarhet. Genom att visa olika uttryck, material och tekniker vill utställningsprojektet förmedla hur mångfacetterat skulpturbegreppet är. Där finns också en utmaning för konstnären, som har platsen i den offentliga miljön och temat att förhålla sig till.

En del i utställningen är att skapa samtal om hur konsten påverkar samhällsbyggandet både i det fysiska rummet och det mänskliga sinnet. Kring utställningen arrangeras en rad aktiviteter i form av workshops, seminarier, föredrag, guidningar, dans, teater och samtal.

Guidningar av skulpturerna äger rum varje söndag kl 12.00 i Oxelösund utanför Koordinaten vid skulpturen “Dagar att minnas” och kl 13.30 på Stjärnholm utanför huvudentrén till slottet.  Guidningen tar ca en timme och vi besöker några av skulpturerna och fördjupar oss i dessa. I samband med guidningarna finns möjlighet att boka söndagsmiddag på Stjärnholm som serveras kl 13.30-16.00. Boka på tel. 0155-222700.

Skulpturfestivalen är ett samarbete mellan Stjärnholms skulpturpark, Oxelösunds kommun och Skulptörförbundet.

Läs mer på skulpturfestivalens hemsida: www.skulpturfestival.se