Skapelsetid – kraftsamla för klimatet

Nu kraftsamlar vi för klimatet och firar gudstjänst och mässa i Skapelsetid!

Skapelsetid, som äger rum 1 september – 4 oktober, är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund över hela världen visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen. Varje år, över hela världen är gudstjänstlivet under denna tid särskilt präglat för att värna det sköna och sköra livet.

Vad ska vi sjunga och be för att den här jorden ska få fortsätta vara en bra plats, ett hem för alla? Vad ska vi predika? Hur ska vi samlas och sändas så att ord och tanke, längtan och förväntan bär frukt?

Vi tror att små steg har betydelse, det enkla kan vara starkt och en liten gest ger ringar på vattnet. Därför tänker vi fira mässan på Stjärnholm i Skapelsetid i stor glädje och förväntan. Välkomna att vara med!

 

Mässa firas i Livets kapell, söndagar kl 11, ibland även kl 9.30 och 12.30.
Just nu är antalet platser i kapellet begränsade. Hör gärna av dig/er om ni önskar delta, så att vi kan se till att alla som vill kan vara med. Ring receptionen på tel. 0155-222700 senast kl 12 fredagen innan.

Mässa i Skapelsetid, söndagar kl 11 i Livets kapell
12, 19, 26 september
3, 10, 17, 24, 31 oktober
14, 21 november

(5 sep och 7 nov är mässan sammanlyst till S:t Botvids kyrka i Oxelösund)

Agendan vi nu använder oss av vid mässa i Livets kapell får man gärna ta del av för att använda eller inspireras. Vid sidan om Mässan finns en ordning för Enkel gudstjänst i Skapelsetid, som kan ledas av präst eller lekman.
Agendorna kan laddas ned som pdf-filer här:
Agenda Mässa i skapelsetid
Agenda Gudstjänst i skapelsetid