Psalmvaro – OBS! Framflyttat till våren 2021

Välkommen till en kurs om musikens och textens betydelse i psalmer.

Är du nyfiken på att tillsammans med andra, sjunga och lära dig mer om de psalmer och sånger vi sjunger i kyrkan? Vill du veta mer om historien kring psalmen? Vilka tror vi är de nya psalmerna?
Kursen ”Psalmvaro” vänder sig till kyrk- och gudstjänstvärdar, men är också öppen för andra intresserade.

Under ledning av Karin Sundin, kantor och verksamhetsutvecklare, Sensus och Lisbeth Strand Järpehag, stiftsgårdsmusiker på Stiftsgården Stjärnholm, sjunger vi och fördjupar oss i psalmernas historia och nutid. Vi gör erfarenhetsutbyte med kunskap kring psalmernas väg och lär oss mer om musikens och textens betydelse i förändringen över tid. Var och en ges möjlighet att dela tankar kring vad en speciell psalm eller sång betytt för oss.

På lördagen gästas vi av Per Harling som leder oss i frågeställningen kring vad som är en psalm till skillnad från en vanlig sång. Vi får också göra en resa genom psalmboken och tiden, där vi naturligtvis sjunger mycket tillsammans. Sist men inte minst, kommer Per att presentera sina egna nyskrivna psalmer!

I samarbete med Sensus erbjuds kursdeltagare möjligheten att beställa antologierna ”Psalmernas väg” till reducerat pris.

Tid och plats: Våren 2021 på Stiftsgården Stjärnholm. Info om datum kommer under hösten/vintern.

Kostnad: 2 700:- inkl. kost och logi (enkelrum)

Kontakt: För frågor om kursens innehåll kontakta Lisbeth Strand Järpehag, stiftsgårdsmusiker, 0152-234 84, lisbeth.strand.jarpehag@svenskakyrkan.se
För frågor om anmälan kontakta Josefine Zeijlon, administratör, 0152-234 87, josefine.zeijlon@svenskakyrkan.se

Anmälan: Anmälan öppnas vintern/våren 2021.