“Livsnära” – för dig som vill skriva om ditt liv

Välkommen till en inspirerande skrivarhelg!

Varje människa har något att berätta. Om sitt liv, framgångar och motgångar, lust och längtan, kärlek och arbete, tro och tvivel … Men hur gör man så att det blir läsvärt också för andra?

Vi möts på vackra Stjärnholm – en miljö som inbjuder till både andhämtning och fördjupning. Under helgen får du tips och råd för ditt skrivande och får lära dig mer om hur man gör en berättelse läsvärd. Föredrag och genomgångar varvas med korta skrivövningar där du också får dela dina texter med andra. Mellan skrivpassen har du möjlighet att delta i Livsnära – Stilla stunder i Livets kapell.

Kursledare är Inger Lundin, tidigare förläggare och förlagschef på Libris förlag. Stiftsgårdens kaplan Charlotte Bachelder leder helgens Stilla stunder.

Tid och plats: 10 – 12 maj 2019 på Stiftsgården Stjärnholm.
Start kl 14.00 med incheckning och fika. Avslut söndag kl 12.30 med lunch.

Kostnad: 
Kost och logi (enkelrum): 2 800 kr
Kurskostnad: 1 000 kr
Totalkostnad för helgen: 3 800 kr

Max deltagare: 15 personer

Anmälan: senast 8/4 via webbformuläret här

Frågor om kursen: Inger Lundin, inger.lundin@telia.com, 070-691 33 05 eller Charlotte Bachelder, charlotte.bachelder@svenskakyrkan.se, 0152-234 85

Frågor om boende, mat etc: Josefin Bredberg, josefin.bredberg@svenskakyrkan.se, 0152-234 87

Som deltagare kan du söka ekonomiskt bidrag från Stjärnholms vistelsekassa, kontakt: Anders Burman, anders.burman@svenskakyrkan.se, 0152-234 14

Kursen är ett samarbete mellan Inger Lundin Text och Idé, Stiftsgården Stjärnholm, Strängnäs stift och studieförbundet Sensus.

 

Inger Lundin är i grunden journalist men har i mer än tjugo år jobbat som redaktör och förläggare på Libris förlag, varav de senaste åren som förlagschef. Sedan sommaren 2015 driver hon egen verksamhet där hon erbjuder sina tjänster som skribent, redaktör och skrivarcoach.

Charlotte Bachelder är kaplan på Stjärnholm sedan hösten 2016 och bär en önskan om att Stjärnholm ska vara en mötesplats för livsnära och fördjupande samtal. Charlotte är en van själavårdare och retreatledare. Under helgen leder hon meditationerna i Livets kapell och finns med som en samtalsresurs.

 

Deltagare om Livsnära-kursen 2018:

“En fantastisk helg med fin stämning i gruppen. Väldigt bra skjuts i skrivandet tack vara en tillåtande, peppande och öppen atmosfär.”

“Vi fick konkret feedback och kreativa, roliga skrivövningar.”

“Roliga och inspirerande dagar på Stjärnholm! De gav mig mycket.”