Konfirmationsläger 2024

Fullbokat

Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet. En tid av stark gemenskap och många roliga upplevelser där frågor om kärlek, tro och liv får stå i centrum.

Konfirmandlägret på Stjärnholm är uppbyggt kring tre läger; två veckoslutsläger i november och april och sedan ett långt sommarläger under sommarlovets tre första veckor. På förlägren lär vi känna varandra och gården. Lägret är ett internatläger med riksintag och hit kommer konfirmander från hela Sverige och även utlandsboende svenskar. Det är vanligt att man kommer utan att känna någon.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och vi pratar mycket om vad det är att vara människa, vi jobbar med självbild, kamratskap, relationer och gemenskap. Du har självklart möjlighet att påverka innehållet i undervisningen så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig. Vi är mycket utomhus och gör en del vandringar i närområdet.

Då vi gör många utflykter är det bra om du kan ta med en cykel. Ett fåtal cyklar finns att låna på gården för den som inte har möjlighet att ta med egen.

Plats:
Stiftsgården Stjärnholm
Förläger: 10-12 november 2023 och 12-14 april 2024.
Sommarlägret: 17 juni – 6 juli 2024. Konfirmation lördag 6 juli.

Boende:
Logi i flerbäddsrum i annexet Nygården.

För:
Ungdomar som är född 2009 eller tidigare.

Ledarstab:
Pedagog, präst, musiker samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Kostnad:
8000 kr inkl. kost och logi för alla tre läger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2000 kr inför varje helgläger och 4000 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 8000 kr per konfirmand.)

Kontakt:
För frågor gällande lägrets innehåll kontakta Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig.
För frågor gällande anmälan kontakta Josefin Bredberg, administratör.

Anmäl dig här senast 10 september

OBS! Lägret är populärt och blir snabbt fullbokat. Anmäl dig hellre direkt (och avanmäl om du skulle ångra din plats) än att vänta med risk för att det blir fullt. Vi har ingen föranmälan utan tar emot anmälningarna i tur och ordning enligt ”först-till-kvarn-principen”. När lägret är fullt så upprättar vi en kölista. Om någon ångrar sin plats blir nästa person på kölistan erbjuden den platsen.