Innan de vissnar – collagekonst av Elvira Cobello Pontén

Utställningen “Innan de vissnar” av Elvira Cobello Pontén visas på stiftsgården Stjärnholm 2 februari – 2 mars 2019.
Vernissage lördag 2 februari kl 14.00.
Kaffe/te och scones serveras från kl 14.30 (85 kr).
Anmäl dig gärna i förväg till vernissagen på tel. 0152-234 87 eller josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

Elvira Cobello Pontén är 18 år och bor i Mariefred. Hennes utställning “Innan de vissnar” består av collage av tapetbitar som klistrats samman och målats. Ett återkommande motiv i alla bilderna är blommor, vilka symboliserar tiden, berättar Elvira.

– De växer, blommar och dör, precis som sekunderna i livet. Min tanke bakom utställningen är att den ska representera sekunder i livet, de korta stunderna som finns och sedan försvinner för gott. Alla tavlor är i rörelse, som om de är bilder tagna mitt i livet.

Elvira vill att bilderna ska kännas levande och hon älskar detaljer. Hon vill att man ska kunna se på en tavla flera gånger utan att tröttna och varje gång lägga märke till någonting nytt i motivet. Att skapa tredimensionellt är en teknik som tilltalar henne.

– Jag tycker om att arbeta i just papper av olika textur, mönster och färg, och att blanda med andra material som spets eller tyg. När man arbetar tredimensionellt kan man bygga motivet på ett annat sätt än när man målar eller ritar.

När Elvira inte går i skolan eller håller på med olika konstprojekt är hon även konfirmationsledare i Mariefreds församling och har varit på Stjärnholm på flera läger och utbildningar.

– Stjärnholm är verkligen ett andra hem, man längtar alltid efter att komma tillbaka! säger hon.