IKON

Tema: Lekmetodik

Under helgen föreläser kursledarna utifrån sin egen pedagogiska modell ”Lektrappan”, en modell för att reflektera kring lekmetodik. De använder sig av den i många sammanhang, inte bara i själva leken. Metodiken går även att använda i gruppsamtal, andakter och samtalsfrågor. Det handlar om hur en grupp fungerar, hur man tillgodogör sig kunskap när man använder sig av kroppen. Teori och praktik varvas på ett effektivt sätt.

Frågor som vi svarar på är t ex: Varför blir en del lekkvällar så bra och roliga och andra inte alls bra? Vad är det som gör att en andakt blir så fin och andra inte funkar? Vad betyder det att lära sig namnen och möta alla i en grupp med namn, blick och leende? Hur känns det att bli sedd och välkomnad? Vad skiljer en rolig namnlek från en lek med namn som inte känns okej?


  • Varje IKON-helg är en ledarutbildning i sig själv och har ett speciellt tema.
  • Det är inte längre ett krav att gå IKON på hemmaplan eller IKON grund för att vara med, men vi uppmuntrar att man har någon form av grundläggande ledarutbildning på hemmaplan.
  • Som ung ledare får man göra IKON direkt efter man är konfirmerad och framåt.
  • Varje anmäld församling måste ha minst en församlingsanställd närvarande per grupp, beroende på hur många unga ledare som anmäler sig.

För dig som är konfirmerad, vill bli eller är aktiv ung ledare i din hemförsamling i Strängnäs stift och vill få relevant utbildning som ung ledare.


Föreläsare

– Henrik Brosché, församlingspedagog i Danderyds församling, föreläser om leken som pedagogiskt hjälpmedel. Författare till ”Ledarguiden” samt lekböckerna ”Kullagret” och ”Kulsprutan”.
– Johan Reftel, församlingspedagog i Onsala församling, föreläser om leken som pedagogiskt hjälpmedel samt ledarskap. Författare till lekböckerna ”Kullagret” och ”Kulsprutan”, ”Ledarguiden” samt flera metodböcker för bland annat konfirmandarbete. Johan är även utbildad inom Gospel Magic.
Tillsammans har vi över 40 års erfarenhet av ungdomsarbete i Svenska kyrkan.


Tid och plats
Fredag 20 oktober med incheckning från kl.17, middag kl.18 – söndag 22 oktober t.o.m. lunch kl.12.
På stiftsgården Stjärnholm.

Kostnad
1200 kr för ung ledare. 2479 kr för församlingsledare.
Alla bor i Nygården; unga ledare i flerbäddsrum och handledare i enkelrum.
Fyll gärna i önskemål om rumskamrat/rumsfördelning i anmälningsformuläret.

Kontakt
Om du har frågor om lägrets innehåll, kontakta Daniel Brodén.
Om du har frågor om anmälan, avbokning eller har andra praktiska frågor, kontakta Anna-Maija Junnila.
Du kan också höra av dig till Anna-Maija om du vill veta vilka som är anmälda från din församling.

Anmälan
Anmäl er här senast 19/9