Helgvolontär på Stjärnholm

Våren 2019 startar vi med helgvolontärer på Stjärnholm – nu söker vi dig som vill vara med!

Som helgvolontär ingår du i gårdens liv och gemenskap. Du ansvarar för att välkomna och bistå gästande grupper, leda andaktslivet i Livets kapell (middagsbön och aftonbön), vara behjälplig vid söndagens mässa och att vid behov leda gårdens aktiviteter. Det kan t.ex. vara guidningar i skulpturparken eller historiska vandringar på slottet, leda teambuildingbanan eller visa skaparrummet, biosalongen eller kanoterna.

För att bli rustad i uppdraget får du en två dagar lång utbildning där bl.a. bemötande och värdskap, andaktsmetodik och genomgång av gårdens aktiviteter ingår.

Du förväntas vara på Stjärnholm en till två helger per termin, fredag eftermiddag/kväll till söndag lunch. Du får boende och mat under helgen men ingen annan ersättning.

Låter det intressant? Du som söker behöver vara 18 år eller äldre. Kanske är du en gammal stjärnholmare som “längtar hem” eller så har du aldrig varit här förut. Det är också helt okej. Uppdraget bygger på ett ömsesidigt förtroende och vi vill att du ska vara beredd att ta eget ansvar, arbeta självständigt och tycka att det är roligt att vara en länk mellan stiftsgården och de grupper som kommer hit.

Skicka en intresseanmälan senast 10 december till: Josefin Bredberg, e-post josefin.bredberg@svenskakyrkan.se, tel. 0152-234 87. Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.
Din intresseanmälan ska innehålla:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer dagtid
  • E-postadress
  • Födelseår

Utbildning sker den 12-13 januari 2019 om vi blir tillräckligt många.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!