Fånga det du ser

Välkommen till fotokurs på Stjärnholm!

Under helgen lär vi oss grunderna i fototeknik, att ta vara på ljuset, att tänka på komposition, och framför allt att försöka hitta lusten i fotograferingen. Vi varvar teori med praktiska övningar. På kvällarna har vi möjlighet att titta igenom våra bilder tillsammans, och ge varandra feedback. Mellan kurspassen har du möjlighet att delta i Livsnära – Stilla stunder i Livets kapell.

Ta med den digitalkamera som du brukar använda: mobilkamera, kompaktkamera eller systemkamera. Ta också gärna med stativ om du har. Ett par stativ kommer att finnas för utlåning. Bruksanvisning kan vara bra att ha med, om du har funderingar angående din kameras inställningar.

Under helgen bor vi i enkelrum (med egen toalett och dusch).

Kostnad och anmälan
Fotohelg på Stiftsgården Stjärnholm den 6-8 maj 2022.
Start kl 14.00 med incheckning och fika. Avslut söndag kl 12.00 med lunch.

Kostnad för helgen: 4 200 kr (kurskostnad + kost och logi)
Kostnad om du väljer att endast vara daggäst: 2 350 kr (kurskostnad + kost)

Max deltagare: 10 personer

Anmälan: Anmäl dig senast 1 april.
ANMÄL DIG HÄR om du HAR en svenskakyrkan.se-adress
ANMÄL DIG HÄR om du INTE HAR en svenskakyrkan.se-adress

Frågor om kursen: Magnus Aronson, magnus@fotografaronson.com, 070-334 71 10
Frågor om boende, mat etc: Josefin Bredberg, josefin.bredberg@svenskakyrkan.se, 0152-234 87

Som deltagare kan du söka ekonomiskt bidrag från Stjärnholms vistelsekassa, kontakt: Anders Burman, 0152-23414, anders.burman@svenskakyrkan.se

 

MAGNUS ARONSON är frilansfotograf som under 30 års tid har arbetat framför allt för församlingar, stift och nationell nivå inom Svenska kyrkan, men också för uppdragsgivare som Sigtunastiftelsen, Akademiska sjukhuset i Uppsala, Verbum och Libris förlag med flera. Hans huvudsakliga fotoområden är symbolbilder, reportage och porträtt. För Svenska kyrkans internationella arbete och Svenska kyrkan i utlandet har Magnus Aronson under 10 års tid genomfört fotograferingar i ett 20-tal länder, bland annat för insamlingskampanjer, webbreportage och informationsmaterial. Magnus är medlem i Svenska fotografers förbund.