”Livsnära” – Skrivarhelg på Stjärnholm

Välkommen till en inspirerande skrivarhelg – särskilt för dig som vill skriva om ditt liv!

Varje människa har något att berätta. Om sitt liv, framgångar och motgångar, lust och längtan, kärlek och arbete, tro och tvivel … Men hur gör man så att det blir läsvärt också för andra?

Vi möts på vackra Stjärnholm – en miljö som inbjuder till både andhämtning och fördjupning. Under helgen får du tips och råd för ditt skrivande och får lära dig mer om hur man gör en berättelse läsvärd. Föredrag och genomgångar varvas med korta skrivövningar där du också får dela dina texter med andra. Mellan skrivpassen har du möjlighet att delta i Livsnära – Stilla stunder i Livets kapell.

Kursledare är Inger Lundin, tidigare förläggare och förlagschef på Libris förlag. Stiftsgårdens kaplan Charlotte Bachelder leder helgens Stilla stunder.

Under helgen bor vi i enkelrum (med egen toalett och dusch) och har tillgång till slottets vackra salonger.

Kostnad och anmälan

Skrivarhelg på Stiftsgården Stjärnholm den 18-20 maj 2018
Start kl 14.00 med incheckning och fika.
Avslut söndag kl 12.30 med lunch.

Kost och logi: 2 800 kr
Kurskostnad: 1 000 kr
Totalkostnad för helgen: 3 800 kr

Max deltagare: 15 personer
Sista anmälningsdag: 10 april 2018
Anmälan: Josefin Bredberg, tel. 0152-234 87 eller e-post: josefin.bredberg@svenskakyrkan.se

Kursen är ett samarbete mellan Inger Lundin, Stiftsgården Stjärnholm och studieförbundet Sensus.

Som deltagare kan du söka ekonomiskt bidrag från Stjärnholms vistelsekassa, kontakt: Anders Burman, tel. 0152-234 14, e-post anders.burman@svenskakyrkan.se

 

Inger Lundin (till vänster) är i grunden journalist men har i mer än tjugo år jobbat som redaktör och förläggare på Libris förlag, varav de senaste åren som förlagschef. Sedan sommaren 2015 driver hon egen verksamhet där hon erbjuder sina tjänster som skribent, redaktör och skrivarcoach.

Charlotte Bachelder (till höger) är kaplan på Stjärnholm sedan hösten 2016 och bär en önskan om att Stjärnholm ska vara en mötesplats för livsnära och fördjupande samtal. Charlotte är en van själavårdare och retreatledare. Under helgen leder hon meditationerna i Livets kapell och finns med som en samtalsresurs.

 

Deltagare om Livsnära-kursen 2017:

”Intensiv och bra kurs med suverän kursledare. Bra upplägg med många snabba övningar som kändes utvecklande.”

”Upplägget att varva arbetsuppgifter med meditation och möjlighet till samtal betydde mycket för mig och min utveckling.”

”Verkligen en upplevelse att rekommendera!”

 

Ladda ner informationsfolder som pdf