”Intillbenet” – sten, trä och papper av Carl G Torstenson

Konstnären Carl G Torstensons utställning på Stjärnholm handlar om ”tankar om kraft och motkraft, om att hålla emot det som håller fast eller tränger sig på, om förmågan att se den omätbara känslan i det som är fånget eller i frihet”.

Utställningen, som består av skulptur och väggobjekt har vernissage under Konstrundan i Sörmland, lördag 5 maj kl 14.00.
Kaffe/te och scones serveras från kl 14.30 (85 kr).

Utställningen visas 5 maj – 10 juni 2018.

Carl Gustav Torstenson är en Uppsalafödd konstnär, som varit verksam sedan 1970. Han bodde fram till 2010 i Upplands Tuna, numera verksam i Nyköping. Han arbetar både med måleri och skulptur i många olika material och kombinationer såsom brons, sten, glas, mosaik, trä m.m. Under en period arbetade han även som scenograf, vilket tar sig uttryck i hans arbeten med installationer och idéutställningar. I sina arbeten tar han sig ofta an existentiella problemställningar och är tidvis sakral i sina uttryck.

Sedan 1990 har Carl Gustav deltagit i ett 70-tal större separata konstutställningar och konstprojekt såväl i Uppland som i andra delar av landet, men även i USA, Japan och Tyskland m.m. Han är bland annat representerad vid ett flertal kommuner och landsting och i andra länder.

Carl Gustav har gjort ett femtontal offentliga arbeten i olika miljöer, främst i Uppsala. Även lokalt som i Oxelösund och Strängnäs finns verk av Carl Gustav.

Läs mer på www.carl.torstenson.se